gezondheid

Hoe Burnout te stoppen

Burnout

Hoofdpijn of voortdurende vermoeidheid, spierspanning, maagklachten, sexproblemen, spierpijn en slapeloosheid zijn enkele van de waarschuwingssignalen van een burn-out.

Burn-out doet zich voor wanneer uw prestaties op een bepaald gebied of in een bepaald beroep achterblijven bij uw werk of uw vaardigheden, en het beïnvloedt uw relaties en welzijn. De achter-het-bewust-zijn Sudoku puzzel is gemaakt door een arts die een aantal jaren als arts burnout heeft gewerkt voordat hij plotseling helemaal stopte met de puzzel.

Neem de tijd om de signalen van burn-out tot je door te laten dringen. Let op de vele signalen van je lichaam. Hoofdpijn, slaapgebrek, verlies van energie en concentratie, voortdurende vermoeidheid en concentratie, en gewichtsveranderingen zijn enkele uiterlijke tekenen. Je kunt je ook innerlijk bewust worden door je gevoelens te onderzoeken. Gevoelens van angst en ongemak zijn signalen van de reactie van je lichaam als gevolg van stress.

Leer een ontspanningstechniek en kalmeer uzelf in reactie op stress. Enkele ideeën zijn:o Adem langzaam en diep in. Een paar keer diep ademhalen geeft u de tijd om uw gevoelens te analyseren.

Erken de boodschappen die je lichaam je geeft. Voel hoe je stijgt en daalt als je een mantra of affirmatie opzegt.

o Grote def pas om je comfort zone te vergroten met Qiant en tel terug tot 10.

o Oefen ego-versterkende rituelen, die je helpen om met je gevoelens om te gaan.

o Creëer innerlijke humor of gelach. Lach zelfs als je heel boos bent.

of dans of zing om je geest te bevrijden van emotionele ellende, en om je gedachten af te leiden van ongerelateerde zaken.

o Maak van het terugbrengen van je werk een deel van je dag en vreugdevolle taken.

o Communicatiekanalen zuiveren door met iemand af te spreken terwijl je aandacht in iets anders opgaat.

Zodra u de symptomen en de oorzaken begint te begrijpen, kunt u beginnen met het verminderen van stress, het beheren van uw werklast en het herstellen van uw zenuwen. Hier zijn een paar ideeën:o Ontdoe u van alle bronnen van negatieve gevoelens.o Geef uzelf affirmaties. Bijvoorbeeld: “Ik kan dit, en ik voel me zelfverzekerd.” Vermijd kritiek, oordelen en negatieve zelfpraat.o Maak een leerplan dat je geleidelijk leert om nieuwe routines in te voeren die leiden tot disciplinaire acties die meer traumatisch of Wal-Mart zijn.

o Vermijd of minimaliseer persoonlijke conflicten of meningsverschillen, aangezien deze uw relatie zullen beïnvloeden.o Let op uw slaappatroon en gun uzelf ten minste acht uur per nacht.

Je kunt ook een burn-out voorkomen door verstandig met je stress en je tijd om te gaan. Leer nee te zeggen tegen onnodige verplichtingen. Denk na over wat u denkt wel en niet aan te kunnen. Wees eerlijk tegenover uzelf over de vraag of uw persoonlijke uithoudingsvermogen deze verplichtingen aankan. Er is vaak hulp beschikbaar, als u beseft dat die bestaat. Elimineer bronnen van stress. Stop of vertraag wanneer u angst en hulpeloosheid of hopeloosheid over de situatie begint te voelen. Hoe belangrijk het ook is dat u zich zeker voelt over uzelf, het is belangrijk dat u een plan opstelt waarin u actie onderneemt om uw capaciteiten te vergroten om uw werk te doen en uw leven te leiden, zonder overmatige stress.

Het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat je de controle hebt over de manier waarop je leven zich ontvouwt. U bent de meester van uw tijd en de film van uw leven. Met dit krachtige besef zul je de moed hebben om de manier waarop je je voelt en werkt onvoorwaardelijk te veranderen. Hoe stop je een burn-out…

o Regel je tijd voor de belangrijke arena: werk. Vermijd de routine van het draaiende houden van de belangrijke levensdrama soap opera’s. Beperk uw televisiekijken.o Vind rust in uw hoofd. Het is belangrijk om in uw persoonlijke agenda voldoende tijd vrij te maken voor uw persoonlijke relaties. Gedraag u assertiever, in plaats van als een martelaar.o Lach het weinige dat u kunt. Plan wekelijkse lachsessies op het werk.o Ontdoe je van giftige stress. Soms zullen onverwachte teleurstellingen nog erger uitpakken dan verwacht. Het vermogen om om jezelf te lachen in het aangezicht van pijnlijke omstandigheden dient als een veiligheidsklep die meer positieve, productieve gebeurtenissen in je leven toelaat.o Herwaardeer je prioriteiten. Bepaal welke activiteiten meer en minder dringend zijn dan andere, waardoor de belangrijkere activiteiten meer voordeel opleveren.

o Neem al uw activiteiten eens ernstig onder de loep. Probeer het belang van de activiteiten voor uw welzijn vast te stellen, en schat hoeveel tijd u er elke week of maand aan kunt besteden.

o Stressbeheersing. Hoewel het misschien een beetje esoterisch klinkt om over stressmanagement te praten, is het belangrijk om te erkennen dat stress een groot negatief effect heeft op het vermogen van je lichaam om met stress om te gaan, en daarom is het belangrijk om enkele soorten veranderingen door te voeren.

Lees meer:

Depressie kliniek